Først ei lita oppsummering over timane idag; Vi kom relativt fort igang med arbeidet. Vi laga først ein plan for timane der vi avtalte at vi ville bruke timane idag til å få ei viss oversikt over temaet og begynne og skrive litt om nokre av emna vi skal vere innom i løp av desse "bloggvekene." Vi avtalte at Susanne skulle skrive om "viktige treslag og bruken av desse," Linda skulle skrive om "kva som er karakteristisk med skogen på vestlandet," og sist men ikkje minst skulle Bård skrive om "moderne skogbruk."
Etter å ha avtalt kva ein skulle skrive om, jobba vi induviduelt heilt til slutten av timen då vi avtalte kva vi skal jobbe med heime.

KARAKTERISTISK VED SKOGEN PÅ VESTLANDET
mesteparten av skogane i Noreg er ein del av det store barskogfeltet på den nordlege halvkula. Skogen dekkjer 37% av landarealet i Noreg. Mykje av skogarealet kan ikkje utnyttast på grunn av store avstandar og vanskeleg terreng. Det blir difor drive hogst på snautt halvparten av skogarealet i Norge. 

Som vi alle veit finn vi mykje skog her på Vestlandet. Dersom eg spør deg kva skog du tenkjer på når du ser for deg vestlandet er det ikkje rart eller uvanleg å nemne tresortar som bjørk, gran og furu. I kommande innlegg vil eg gjere greie for kva som er så karakteristisk, -typisk med skogen på vestlandet.

Skogen på vetslandet består av lauvskog med tresortar som eik, ask, bjørk, lønn og rogn. Lauvskogane er gjerne lysopne, altså at det er lyst sjølv inne i skogen. Vi har òg mykje barskog her, desse skogane er gjerne tettare og ikkje så lysopne.

Det karakteristiske må då nødvendigvis vere at det er mykje lauvskog og at granskogen ikkje veks naturleg men er planta og har då vidare spreidd seg ut over i større areal.

Sidan det var mange nettstadar og hente informasjon frå, var eg ikkje ferdig med dette temaet i løpet av timane Tysdag. Difor er dette er ei byrjing på mitt tema og eg har som lekse til neste gang og skrive meir utfyllande om mitt tema.


                                      

1 kommentarer:

no går det å kommentere,eller..?

Legg inn en kommentar